20 jarig jubileum Zalkerveer

Op zaterdag 29 oktober 2016 werd het 20-jarig bestaan van het Zalkerveer & Theehuis gevierd in de Kandelaar te ‘s-Heerenbroek. Onder grote belangstelling van cliënten, ouders, medewerkers, vrijwilligers en genodigden werd door loco-burgemeester Martin Ekker het aanwijzingsbord onthuld op de zonovergoten dijk bij het Theehuis. Dit bord was een langgekoesterde wens aangezien door toegenomen begroeiing rondom het gebouw, het Theehuis slecht zichtbaar was vanuit de richting Kampen. 

Bekijk hier het jubileumfilmpje van RTV IJsselmond

Daarnaast hebben de cliënten het afgelopen zomerseizoen een klantevredenheidsonderzoek gehouden: Martin Ekker maakte de uitslag bekend door middel van het overhandigen van een prachtig klantwaarderingspaneel met 3 likes aan de cliënten van het Zalkerveer.

Vrijwilligster Mini Schaapman, al vanaf het eerste jaar betrokken van het Zalkerveer & Theehuis, werd vervolgens in het zonnetje gezet. Mini Schaapman maakt samen met de cliënten prachtige wenskaart die verkocht worden in het Theehuis. Als aandenken kreeg ze een unieke in goud vergulde broche gemaakt door kunstenaar en Zalkerveer-schipper Jan ten Napel.

Tijdens het middagprogramma in de Kandelaar werd teruggeblikt op twintig bijzondere jaren, gevolg door een in memoriam van iedereen die ons zijn ontvallen in die periode. De Gelegenheidsband van de Vrije School te Zwolle verzorgde de muzikale ondersteuning en bracht een prachtig recital ten gehore. Daarna was er tijd voor Zalkerveer de musical ‘Shake it met Jaap’ die cliënten van het Zalkerveer hadden ingestudeerd. Tot besluit werd de zaal geactiveerd tijdens de Grote Zalkerveerquiz, waarin de kennis over de geschiedenis van het project werd getest.