Zalkerveer

Het Zalkerveer (thuishaven ‘s-Heerenbroek) is de enige overgebleven veerverbinding van de vijf die tussen Kampen en Zwolle in de vaart waren. Vroeger werd het Zalkerveer vooral gebruikt door schoolgaande kinderen en inwoners die in Zalk ter kerke gingen. Vandaag de dag is het Zalkerveer een toeristische trekpleister. Naast lokaal verkeer, maken vele dagjesmensen en toeristen gebruik van deze dagelijkse veerdienst, die sinds 1996 wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking.

Vaartijden

1 april t/m 31 oktober
dagelijks: 10:00 – 18:00

1 november t/m 31 maart
Uit de vaart

Tijdens de bovenstaande openingstijden zijn er geen vaste afvaartijden. In plaats van met een dienstregeling, varen wij op afroep: 

  • Aan ‘s-Heerenbroeker zijde kunt u zich voor de overtocht melden in het Theehuis.
  • Aan Zalkerzijde van de IJssel hangt een historische bel. Als u deze luidt (kort en krachtig), gaat een zoemer af in het Theehuis. Wij komen dan z.s.m. naar u toe.

Tarieven

Aan boord van het Zalkerveer kunt u tickets kopen. Wij verkopen uitsluitend enkele reizen. Voor een retourtje koopt u bij beide overtochten een kaartje (enkele reis). 

Volwassenen
€ 1,40 enkele reis (al dan niet met vervoermiddel)

Kinderen
Jonger dan 2 jaar: gratis
2 t/m 12 jaar: € 0,70 enkele reis (al dan niet met vervoermiddel)

Groepen
Groepen vanaf tien personen kunnen gebruik maken van onze groene Zalkerveer-strippenkaarten. Deze zijn aan boord te koop. Eén strippenkaart (à 12 euro) telt twintig vakjes. Per volwassene worden twee vakjes weggeknipt. Voor een kind is dit één vakje. Ten opzichte van losse tickets levert dit u een korting van € 2,-.

Organiseert u grote fiets- of wandelroutes, waarbij mensen in verschillende groepjes oversteken? Ook daar is een mouw aan te passen. U kunt altijd contact met ons opnemen via (038) 355 73 94 of info@zalkerveer.nl

Maakt u geregeld een overtocht met het Zalkerveer? Ook dan kunt u gebruik maken van de groene Zalkerveer-strippenkaarten. Deze zijn aan boord te koop. Eén strippenkaart (à 12 euro) telt twintig vakjes. Per overtocht worden voor een volwassene twee vakjes weggeknipt. Voor een kind is dit één vakje. Heeft u de kaart vol? Dan heeft u twee euro bespaart t.o.v. losse tickets.

Huisdieren
Aangelijnde huisdieren zijn toegestaan en mogen gratis mee.

Toegankelijkheid

Van oudsher is het Zalkerveer een fiets- en voetveer, maar door de recente aanpassing van de haven en de komst van een nieuwe veerpont in 2006 kunnen rolstoelen en scootmobiels ook gemakkelijk de oversteek maken. Aan weerszijden van de IJssel is het pontje te bereiken via drempelloze drijvende steigers. Via onze inlaatklep rijdt u moeiteloos aan boord. Bent u slecht ter been? Aan boord vindt u twee bankjes. 

Wie kunnen er over met het Zalkerveer?

  • Aangelijnde huisdieren
  • Brommers
  • Fietsers (inclusief bakfietsen, driewielers, fietsers met aanhangers en tandems)
  • Rolstoelen (zowel handaangedreven als volautomatisch)
  • Scooters
  • Scootmobiels
  • Voetgangers

Per overtocht zetten wij maximaal twaalf mensen (al dan niet met vervoermiddel) over. Vanwege de veiligheid vragen we u om kinderen uit het kinderzitje te halen (i.v.m. het mogelijk omvallen van de fiets).

Voor elektrische fietsen en scootmobiels hebben wij een oplaadpunt. Deze is te vinden op de dijk, bij de ingang van het terras van het Theehuis. Terwijl u geniet van het uitzicht met een lekker kopje thee of versgemalen koffie, kunt u uw accu geheel gratis bij ons opladen.